Clicky

Egységtudat
Minden tapasztalatunk alapja elménk kettősségbe vetett természete, láthatóan az agyunkat is két fél alkotja. Ezért érzékelünk mindent polaritásban, ezért látjuk a világban azt, hogy van jó és rossz, helyes és helytelen, szép és csúnya, ezért vágyunk és félünk, szeretünk és gyűlölünk.
A kettősség, az ellentétek, a különbség külső és belső között, tapasztaló és tapasztalt között, én és te között, mind illúzió. A Valóságban ezek egységet alkotnak, amire mindenkinek rá lehet ébredni…
Figyeld meg az elmédet tudatosan! Gondolj most bármilyen gondolatot!
Látod, hogy Te vagy, aki a gondolatokat kimondja a fejedben?
Látod, hogy az is Te vagy, aki hallja ezeket a gondolatokat?
Látod, hogy beszélő és hallgató is Te vagy?
Látod, hogy cselekvő és befogadó is vagy egyszerre?
Látod, hogy a hang Te vagy, és a csend is, ami a hangot hallgatja?
Egy álomból felébredve is látod, hogy tévesen azonosultál csupán a főszereplővel, mert valójában az álom minden részlete Te voltál, hiszen a tudatod teremtése volt nem csak a főszereplő, hanem a díszlet, a mellékszereplők és a történet is. Ezért fontos, hogy amikor valaki egy álmát próbálja értelmezni, akkor ne csak a főszereplő szemszögét, hanem az egészet egyben vizsgálja, mindent önmagaként.
Akárcsak egy álomban, ugyanúgy most is tévesen hiteti el veled az elméd, hogy egy, a világtól elkülönült főszereplő vagy. Mindenki mással is ezt csinálja a kettősségbe vetett elméje. Valójában egyszerre vagyunk főszereplők, mellékszereplők és rendezők is.
Egyszerre vagyunk mindaz, amit az Önmagára Ébredt Élet álmodik…

 

Ádám

Szabadság

Egy átlagos napon mennyi felesleges terhet pakolsz magadra, mennyire ragaszkodsz olyan dolgokhoz, ami nem szolgálja a javadat?

Egy|üttlét és Egy|edüllét

Vizsgáld meg a látszólag ellentétes jelentésű fogalmakat. Mind a kettő ugyanúgy indul, ugyanabból indul ki: az EGY-ből, vagyis Önmagadból.

Harc önmagaddal

Nézz magadba és tedd fel a kérdést, hogy valóban fontos csatáznod önmagaddal vagy mások háborúját próbálod megvívni.