Kezdjük el együtt!

Az ősi jóga eredeti célja a fizikai test egészségén túl, valódi természetünk felismerése volt (vidjá – valódi tudás). A jóga (szanszkrit: योग) egyesítést, egységet jelent. Tanításának lényege az, hogy az elkülönültség érzete (a többi embertől, a bolygótól, Istentől) illúzió és a figyelem (befelé) irányításával ez az illúzió eltávolítható, és felismerhető az átman (egyéni lélek) és a Brahman (abszolútum) azonossága.

A jógavideóink célja ennek a természetes és egészséges állapotnak a visszaállítása. A gyakorlások során arra törekszünk, hogy egészben értelmezzük az embert, sőt egységben valami nagyobbal. A jóga egészségessé tesz, de nem úgy, ahogy ezt a nyugati megközelítés definiálja. A jóga és az indiai orvoslás (ajurvéda) szerint az egészség nem csak a betegség hiánya, hanem egész-ség, ezért a jóga egyensúlyba, egységbe hoz téged, a környezetedet és a kettőt egymással.

Eszközei és hatásai mélyebbek és komplexebbek, mint bármilyen sport, ami a fizikai testünk modelljére épül, ezért amellett, hogy igyekszünk a jógapózokat mindig pontosan elmagyarázni, hangsúlyt helyezünk a légzőgyakorlatok, a relaxáció és a meditáció elsajátítására is. A jóga egy nagyobb rendszer részeként és így egy tágabb látószögből értelmez és fejleszt, sokkal mélyebb összefüggésekkel dolgozik, mint ami a racionális elme által felfogható. Éppen ezért tűnhet a jóga testünkön túlmutató része néhány embernek túl misztikusnak, mert a jógában nem lehet mindent megértéssé integrálni, itt az intuíció és a megfoghatatlan is szerepet kap.

A jóga nem a misztifikáció és az ezoterikus zöldségek területe. A jóga egy nagyon is tudományos út, a jógik ősi tudásával, amely összetett hatásaival kézzelfogható tapasztalásokon keresztül vezeti az embert fizikai és szellemi képességei, lehetőségei kiteljesítése felé. Praktikus, könnyen használható eszközöket ad a kezedbe, amiket felhasználhatsz a test formálásától kezdve, a stresszoldáson át, egészen az önmagadról alkotott koncepciók elengedéséig.

Amint elkezded gyakorolni a jógát, fejlődsz, fejlődik a tudatosságod, amely az életed minden területére hatással van. Nemcsak a tested, a személyiséged, a stressztűrő képességed, stb. fejlődik, hanem megtanulod irányítani az elmédet és a figyelmedet. A többi csak mellékhatás. Tapasztalni fogod, hogy erősödsz, lazulsz, idővel beáll egy ideális testsúly, nem vagy beteg, nyugodtabbá válsz, jobban bízol magadban, tele vagy energiával és pozitív gondolatokkal, változnak az emberi kapcsolataid, az anyagi helyzeted, és még sorolhatnánk. Egy idő után azt tapasztalod, hogy minden jobb lett körülötted és lehet, hogy nem is kötöd a jógához!

A jógát minden iskola, sőt minden oktató a saját nézőpontja szerint oktatja, értelmezi manapság. Az ősi alap ugyanaz, de mindenki máshová helyezi a hangsúlyt és saját megértési szintje szerint adja át a jóga 6000 éves rendszerét és így a tanítvány csak a jóga egy vetületét kapja meg. Mi igyekeztünk az oldalunkon inkább integrálni a különböző jógafajták előnyeit és azt a tudást, amit a különböző tanítóinktól, magyar és külföldi oktatóktól, változatos jógastílusokból megtanultunk, és azóta is tanulunk. Életfilozófiánk része tanítványnak maradni, ezért tudásunkat folyamatosan gyarapítjuk, hogy még több eszközzel tudjuk segíteni a fejlődéseteket!

Ha szeretnél minket támogatni abban, hogy mi is tovább tudjuk magunkat képezni és videóinkat a tőlünk megszokott minőségben tudjuk elkészíteni és mindenkihez eljuttatni, akkor kérünk, támogass minket valamekkora havi összeggel a lehetőségeidhez képest és válj a segítőnkké!

Amennyiben még nem vagy támogatónk, akkor egy 2 perces, nagyon egyszerű művelettel azzá válhatsz, és már jógázhatsz is! 🙂
Tovább a Támogatói programhoz!