Rólunk

A jóga a legnagyobb ajándék, amit az élettől kaptunk. Testünk megismerésén keresztül megmutatta, hogy nem a test vagyunk. Személyiségünk megismerésén keresztül megmutatta, hogy nem a személyiség vagyunk. Segített felismerni, hogy amit kerestünk, az mindig is az volt, ahonnan kerestünk.

Diószegi Ádám

Gerincjóga és Hatha jóga oktató, jóga Flow oktató, jóga mozgásterapeuta, sportoktató, a Samadhi Jógastúdió alapítója

5 éves korom óta életem része volt a mozgás, a keleti filozófia és az, hogy szerettem volna jobbá tenni a világot. Többféle sportot űztem, öt évig shotokan karatéztam, melyben megfogott a keleti légkör és a mozgások modern anatómiai alapokon nyugvó, precíz kivitelezése, ebben az időszakban kezdtem el a meditáció gyakorlását is. Egyetemi éveim alatt találkoztam a jógával, amely rögtön olyan erős hatást gyakorolt rám, hogy otthagytam az informatikusi pályát.

A jógaoktató képzésen a jóga modern és tradicionális megismerése és a fitness-wellness, az anatómia, a pszichológia, a pedagógia alapjai mellett a sok különböző nézet és filozófiai rendszer okozta zavar is kezdett letisztulni bennem.

Miután megszereztem a gerincjóga-, a Hatha jóga- és a rekreációs sportoktatói végzettségemet, elvégeztem egy haladó Hatha jógaoktató és egy mozgásterapeuta képzést és számos workshopot, tanfolyamot is (Rádzsa jóga, Astanga jóga, Vinyásza flow, Jóga Nidra, Advaita Védánta, stb.), hogy elmélyítsem tudásomat és még több eszközzel tudjam támogatni tanítványaim fejlődését, célkitűzéseit. Ezután kezdtem el jógaoktatóként dolgozni Budapest több ismert jógastúdiójában.

2010-ben lefordítottam magyar nyelvre az Advaita Bodha Deepika (A kettősség-nélküli tudás lámpása) című könyvet, amely az advaita filozófia egyik legfontosabb műve. A könyv azóta megjelent a Filosz kiadó gondozásában.

2017-ben nyitottam meg a Samadhi Jógastúdiót, amely azóta megnyerte az ország legnépszerűbb jógastúdiója címet. A sokszínű jógafajták, különböző jógaoktatói tanfolyamok és továbbképzéseink mellett itt tartom csoportos óráimat és évek óta telt házas Hatha Jógaokató Alapképzésemet is.

Meggyőződésem, hogy mindenki természetes állapota a korlátoktól mentes szabadság és boldogság, amely felismerésére egy jógaóra a legjobb alkalom.

Egyed Brigitta

Hatha jóga oktató, Flow jóga oktató, Yin jóga oktató, Női jóga oktató

2016 nyarán történt, hogy az életem alapjaiban megváltozott. Már korábban is gyakoroltam a jógát, viszont akkor volt az első igazi megélésem arról, hogy ki az, aki ezen a testen keresztül szemléli a világot. Visszatekintve gyermekkoromra olyan, mintha az egész életem arra épült volna fel, hogy egyszer majd a jóga tanítását adhassam tovább én is másoknak. A sport mindig is aktívan része volt a mindennapjaimnak. Ezáltal tettem szert arra a tudásra a saját testemmel kapcsolatban, hogy hogyan kell azt tudatosan használni. Testtudatom fejlesztéséhez nagyban hozzájárult a szertorna, a tánc, a gimnasztika, a lovaglás és a trambulin is.

Emellett pedig mindig is érdekelt, hogy mi van a látható világon túl. Azon a nyáron, amikor életemben először igazán találkoztam önmagammal, megérkezett szívembe az a bizonyosság, hogy a jógát szeretném másokkal is megosztani. Szeretném megmutatni a világnak azt a csodát, ami a jóga valójában. Túl az ászanákon és a légzőgyakorlatokon, a jóga a legnagyszerűbb eszköz ahhoz, hogy közelebb vigye az embert a valósághoz, az igazi tudáshoz, önmagához és önmagán keresztül az egységhez. Számomra ez az út a legnagyobb áldás és ajándék, amit valaha az élettől kaptam.

Tanításom alap energiáját a szívemben lévő hála és végtelen alázat táplálja, melyet a saját tapasztalataim tesznek egyre erősebbé. Hiszem, hogy a világ egy csodákkal teli hely és az életünk ajándék, a boldogság pedig az alap természetünk, amely mindannyiunknak megadatott.