Ropogós házi granola recept

Ropogós házi csokis-mogyorós granola

 

Egy szuper egészséges reggeli, melyet nagyon könnyen és gyorsan el tudsz készíteni.

Hiszek az otthon készült ételek szeretettel teli energiájában ezért igyekszem amit csak lehet magam elkészíteni. A granola egyike a kedvenc reggeliknek, melyeket örömmel varázsolok az asztalra. Amellett, hogy egészséges és tápláló, nagyon-nagyon finom is, ráadásul sokkal olcsóbb mint a bolti változata. Fogyaszthatod növényi tejjel, smoothie-ra szórva

Hozzávalók:
– 500 gramm zabpehely
– 3 evőkanál zsírszegény kakaópor
– egy csipet fahéj
– fél bögre kókuszchips
– fél bögre napraforgómag
– ízlés szerint törökmogyoró
– 70 ml víz
– fél bögre kókuszvirágcukor
– 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
– fél bögre aszalt vörösáfonya vagy mazsola

A száraz hozzávalókat (zabpehely, kakaópor, fahéj, kókuszchips, napraforgómag, törökmogyoró) egy tálban összekeverjük. A vízből és a kókuszvirágcukorból szirupit készítünk. Ehhez a vizet először felforraljuk, majd elkeverjük benne a cukrot. A szirupot és az olívaolajat a száraz hozzávalókra öntjük és összekeverjük. A félig kész granolánkat egyenletesen oszlassuk el egy tepsiben, majd mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütési módon. Kb. 25-30 perc alatt el is készül a granolánk, de érdemes figyelni közben, ha már pirul a teteje akkor kivehetjük a sütőből. Fontos, hogy hagyjuk kihűlni így lesz majd jó ropogós a végeredmény. Mikor kihűlt a granola keverhetünk hozzá aszalványokat, vörösáfonyát vagy mazsolát.

A hozzávalók tekintetében bátran szabadon engedheted a fantáziádat. Lehet variálni a fűszerezést, a magvakat, aszalványokat.

Brigi


Kapcsolódó tartalmak