Clicky

Végpont nélkül létezni

Emberi elménk számára felfoghatatlan a végpont nélküli létezés. Ahhoz, hogy létünket fel tudjuk fogni látszólagos szakaszokra osztjuk fel életünket. Lét és nemlét. Ébrenlét és alvás. Élet és halál. Elengedve az elkülönültség misztériumát, a valóság felfedi igaz természetét. Nincsenek végpontok, nincsen lét és nemlét. Valójában a születés és halál körforgása is csak a forma szintjén létezik. Formátlan tudatként, az Élet EGY-ként van jelen mindenben. Nem tűnik el, nem szűnik meg soha. Csak a forma szintjén változik. Mikor emberekként eljutunk erre a felismerésre már nincs okunk többé félni az ismeretlentől. Megtapasztalhatjuk a létezés szabadságát és annak könnyedségét. Megpillanthatjuk a valódi természetünket és végre újra feloldódhatunk az egységben.

Brigi

Szabadság

Egy átlagos napon mennyi felesleges terhet pakolsz magadra, mennyire ragaszkodsz olyan dolgokhoz, ami nem szolgálja a javadat?

Egy|üttlét és Egy|edüllét

Vizsgáld meg a látszólag ellentétes jelentésű fogalmakat. Mind a kettő ugyanúgy indul, ugyanabból indul ki: az EGY-ből, vagyis Önmagadból.

Harc önmagaddal

Nézz magadba és tedd fel a kérdést, hogy valóban fontos csatáznod önmagaddal vagy mások háborúját próbálod megvívni.